Coaching metode

„Dizajnirate život po svojoj meri, oslobodite svoje potencijale.“

Coaching je proces koji se odvija između dve osobe, kouča i klijenta sa ciljem da klijent prevaziđe trenutne poteškoće tako što će kouč voditi proces a klijent raditi sve sto je potrebno da osvari cilj nakon čega živi mirnije i ispunjenije.

Takođe koučing se može odvijati u grupi ako je u pitanju sportski klub, tim u okviru poslovnog sistema ili neki drugi tim.

Najjednostavnije rečeno, kouč bi se mogao opisati kao lični trener koji pomaže kod sticanja realanog doživljaja sebe i sopstvene životne situacije i života uopšte. Stoga, je lakše pronaći rešenja za postizanje sopstvenih ciljeva ili rešavanje životnih teškoća. Kada prihvatimo da je kouč lični trener, tada nam postaje jasno da je koučing rad i spoznaja na ličnom planu.

Vodeći računa da sačuva klijentov pogled na svet i klijentovu realnost, kouč pomaže klijentu da razvije sopstvena čula i intuiciju i tako stigne do rešenja određenih problematičnih situacija. Iako je kouč obučen i izvežban da sluša, zapaža, prati, daje podršku kako iskoristiti i ojačati potencijale u cilju ostvarenja rezultata, na ovakav način se i sam kouč svakim novim klijentom nadograđuje i usavršava kao trener.

Za svaki Koučing proces je veom bitno odrediti tačan cilj i temu na kojoj se radi a šta definiše klijent i utvrditi parametre na osnovu kojih možemo biti sigurni da smo na pravom putu. Takođe se radi na tome da se utvrdi koje su slabe tačke kod klijenta i gde je potrebno raditi, razvijati kapacitete i veštine. Za uspešan koučing vrlo je važno i najvažnije uspostavljanje odnosa poverenja i sigurnosti između kijenta i kouča.

„Cilj koučinga je da klijent osvesti svoje nedostatke i pronađe najprikladniji način da promenom sopstvenog ponašanja postigne željeni rezultat.“

Izazov

Ponekada imate utisak da ste zaglavljeni u problemu i nemate izlazak. Voleli biste da imate znanje i veštinu potrebnu da rešite ono što vas tišti. Situacije mogu da izgledaju bezizlazno i ne znate put. Ponekada je potrebno da se promeni ugao gledanja ili nije lako zamisliti drugačiji scenario, onaj koji želite. Nekada se dešava i da ne postoji jasnoća.

Rešenje

NLP terapija je efikasna u brzom i kvalitetnom izlasku iz krize i ostvarivanju vrhunskih rezultata. Uspeh se temelji na činjenici da se terapeut orijentiše na aktiviranje klijentovih potencijala, traženje rešenja i postizanje cilja. Dobar odnos sa klijentom, pitanja koja kouč postavlja pomažu spoznaju suštinske problematike.

Iskustva ljudi koji su prošli naše individualne treninge

Vladicu poznajem 3 i po godine. Završio sam kod njega Autogeni trening i NLP practicioner, zatim sam nastavio sa individualnim treninzima. Rad sa njim na treninzima „jedan na jedan“ mi je pomogao da lakše definišem i pravilno postavim ciljeve u privatnom i poslovnom životu. I da radim na njihovom ostvarenju. To mi je donelo mnogo poslovnog uspeha, manje stresa i veće zadovoljstvo kvalitetom svog života u celosti.
Mladen Đorđević, Topnotch Apps
Odlučio sam se za koučing sa Vladicom jer mi je ulivao poverenje. Iskusan je, u radu orjentisan ka rešenju i veoma perceptivan. Svaki moj „problem“ je sa njegovim magičnim pitanjima doveo do razrešenja, a to se od kouča i očekuje. Kada bih probao da „vrdam“ u odgovorima, sledi prepoznatljiv njegov osmeh i set pitanja koja jednostavno ne dozvoljavaju da ostanem u lošem stanju. Svaka preporuka za perceptivnog i fantastičnog Vladicu od mene!
Marko Maoduš, NLP Terapeutski savetnik pod supervizijom
Kako veliki stručnjaci iz ove oblasti kažu, sva naša ograničenja, odgovori i nedoumice leže duboko u nama.Vrhunski alat za pronalaženje rešenja u svakoj situaciji je Coaching. Iz svog ličnog iskustva u dugogodišnjem radu sa Vladicom (više od 5 godina) mogu lično da potvrdim da nije postajala ni jedna situacija koju nismo rešili ili pitanje čiji uzrok nismo utvrdili. Srećan sam ćto poznajem Vladicu i što sam zajedno sa njim kreirao stav i uverenje da je sve moguće i da su jedini limiti koje imamo u životu, samo oni limiti koje smo mi sami sebi utvrdili.
Vladimir Leković , Tara doo iz Kragujevca