Coaching metode – Hipnoza

„Moćni alati za buđenje unutra[nje mudrosti i kreativnosti“

NLP HIPNOZA

Hipnoza je jednostavna i prirodna tehnika koja pomaže svakome, ko želi, da do ostvarenja svojih ciljeva dođe brže i lakše. Hipnoza sigurno nije neko stanje svesti u kojem neko drugi upravlja našim umom, a mi smo bespomoćni. Reč je o delotvornom načinu opuštanja i uklanjanja negativnih uverenja koja ometaju ostvarenje zadatog cilja.

Hipnoza je prirodno stanje uma u kojem je racionalno prosuđivanje preskočeno i na podsvesnom nivou, u riznici svih resursa ali i blokada, uspostavljeno je takozvano selektivno mišljenje – sačinjeno od svega u šta osoba veruje. To je pobuđeno, prolazno stanje promenjene svesti koja sve vreme ostaje budna, ali sužena. Tokom hipnoze naša pažnja je dobrovoljno usmerena prema hipnotizeru i njegovim sugestijama, a smanjena prema svim ostalim podražajima iz okoline. Tu nema nikakve tajnovitosti ni neobičnosti.

Želite se prijaviti na naš program ili imate dodatna pitanja?

KONTAKTIRAJTE NAS

„Svaka osoba može ući u hipnozu ako želi, ako sama sebi to dozvoli i ako je bez straha.“

Uslov za delovanje u hipnozi (transu) jeste da klijent spoljne sugestije pretvori u autosugestije, to znači da želi, da mu je važno i da veruje. Zato je važno znati da je svaka hipnoza zapravo samohipnoza i da je to stanje uma svakome blisko. Većina ljudi tokom dana po nekoliko puta spontano uđe u stanje samohipnoze i izađe iz njega a da to i ne zna. U hipnozi u to stanje ulazimo svesno i sa određenom namerom.

Odluku o ulasku u hipnozu uvek donosi klijent, a hipnotizer je podrška u radu. Odnos između hipnotizera i klijenta podrazumeva saradnju, a ne dominaciju. Možemo kao klijent prihvatiti ili ne prihvatiti sugestiju i time sami određivati uspešnost. Takođe u bilo kojem trenutku možemo izaći iz hipnotičkog stanja ako to želimo. Osoba u hipnozi ne spava, premda može izgledati kao da spava. Kada bi hipnotizira na osoba spavala, ona ne bi mogla reagovati na hipnotičku sugestiju niti komunicirati sa hipnotizerom. Samim tim cilj hipno koučinga ne bi mogao biti postignut. Dakle, to je rad na seba na jedan drugi vrlo efikasan način.