„Da li sam biraš svoj put ili se prepuštaš slučaju?“

Žao mi je zbog vašeg izbora. Siguran sam da postoji pravi razlog tome.

Možda dosadašnja iskustva nisu bila obećavajuća, ali su ona već u prošlosti i siguran sam da je nilo i nečeg pozitivnog u tome. Svaki dan je novi dan i nudi nove šanse. Ne postoji život bez šansi za nova iskustva uz koja rastemo. U svetu prepunom mogućnosti svako ima svoje mesto. Možda ti još uvek nisi pronašao svoju najbolju verziju. Znaj da tvoja verzija može pronaći tebe ako prestaneš da se skrivaš. Za mnoge ljude je odrastanje bilo teško iskustvo. Blokade koje tada nastanu se ispoljavaju u vidu frustracija, inata, besa, ljutnje, osećaja nepravde, manje vrednosti, bespomoćnosti, bezvrednosti. Prirodno je tražiti izlaz iz ove situacije.

Na žalost mnogi izlaz vide u inatu i borbi protiv vetrenjača. “Drugi su krivi” (Da, drugi možda jesu pomogli, ali nisu odgovorni za to kako se ponašamo), suprotstavljanje svemu na prvu loptu, ne mogućnost da se prihvate različitost, nove ideje i mogućnosti. Rešenje se traži najčešće u napadu na tuđe vrednosti i ideje, banalizovanje drugih uspešnih ili srećnih ljudi i slično. Nemoj biti takav. Napravi mali korak i uđi u novo iskustvo, iskreno, bez predrasuda i dopusti da te intuicija vodi. Uradi to sa namerom. Ponašaj se tako mesec dana ili dva meseca i primeti šta je drugačije u odnosu na ranija ponašanja. Ako postigneš rezultat, meni će biti veoma drago. Ako ne, u redu je, pokušao si i nemaš razloga da se kaješ. Napravio si prvi, ogroman korak izlaska iz teškog odrastanja. Spreman si da zakoračiš u budućnost koju možeš da kreiraš samostalno. Da ti biraš sopstvene ishode i osećanja. Drugi više nemaju uticaj na tebe. Možeš slobodno da dišeš. Osećaj slobode je novi osećaj i ja se nadam da ćeš se brzo navići. Uživaj u životu kojeg samostalno kreiraš.

Znaj da imaš opcije i da ih ti biraš.

  1. Izaberi radionicu o stresu: trajanje 3 sata, cena: 2.000,00 dinara
  2. Izaberi tehniku opuštanja: trajanje dva meseca, cena: 8.000,00 dinara
  3. Izaberi individualni trening u trajanju od sat vremena, cena: 4.000,00 dinara
  4. Dozvoli sebi da razmišliš i odlučiš se kada budeš potpuno spreman. Samo znaj da niko nikad nije potpuno spreman, već voljan. Kada imaš volje, lako ulaziš u nova iskustva. Kada nemaš, tvoji ometači su još uvek jači. Za takve situacije ti preporučujem besplatne konsultacije u trajanju od 20 minuta, on-line. Tada, kada se budemo videli ću te pitati o tome kako se osećaš i koje potrebe imaš. Brzo ćemo se dogovoriti koje sve mogućnosti imaš na raspolaganju. Ti si sebi njveća podrška. Čestitam ti na tome i hvala ti što se boriš!